puttes matchreferat (LÅNGT!)

Vi vinner i serien med 7-0 hemma och 3-0 borta (på naturgräs) och undermedvetet så finns där "det här går inte att torska".. Trots påminnelse om fokucering, koncentration och en 100inställning. Åkersberga BK inleder fysiskt, målmedvetet och har ingenting att förlora. Ett mkt bättre ÅBK än jag någonsin sett, ett taktiskt slipat lag som drar ihop laget när vi har bollen, defensivt och ställer om blixtsnabbt - på snabba toppar. Vi skapar dock lägen och har minst tre i virket från Fanny, Steffi och Ninni. Vi blir straffade efter 20 min. efter en miss i uppspelsfasen, ngn ramlar och deras tunga topp gör inget misstag 0-1.


Vi hittar inte vårt eget spel utan faller in i ÅBKs. Vi omdisponerar laget och inleder bättre i 2a men får omgående en kalldusch då vi spelar in bollen centralt från ytterback som deras fw hugger på och friställer nästa som kommer löpande i djupet och får på bra träff som Niko är på, men bollen letar in sig i bortre, 0-2 12 min in på 2a och nu var goda råd dyra... Vi går ner på treback och spelar 3-4-3 och får utdelning ganska omgående genom Nelly som kommer igenom fint efter ett djupledspass och sätter reduceringen via stolpe i n - äntligen. Vinnarinstinkten slår på turbon och vi sköljer över ÅBK som börjar svajja och efter en kort hörna av Fanny till Sofie så får Fanny smart tillbaka bollen och lägger ett perfekt inlägg till Josefin som tekniskt skickligt nickar ner bollen i målvaktens hörn där hon kommer ifrån... helt chanslös.. 2-2 med 13 min.kvar. Känslan är att ÅBK är nöjda (straffar) och vi går fullt ut för vinst. Vi har ett mönster anfall där Nelly hamnat på högersidan och slår ett känsligt inlägg med h ö g e r n och Ninni möter med pannan 3 meter från mållinjen, men över..


Silver Goal vidtar (2x5) och vi påminner om hur ofta vi avgjort sista 10 i viktiga matcher. Det tar 1,5minut där Steffi går upp mot två fyrtorn i mittcirkeln och stör dom så mkt att mittbacken får bakåttouch med huvudet och det blir till en perfekt macka till Ninni som vinner 50/50 läget, trycker till sin bevakning och får två meter som blir till 4a innan hon iskallt rundar keepern och gör 3-2! 3 min kvar och ÅBK forcerar med allt vad dom har. 3 hörnor mot oss som vi får undan och ett halvt friläge som går utanför och vi kan pusta ut efter en gastkramning som heter duga...


All cred till Åkersberga som gör en tapper insats och visar upp en moral och hjärta för klubbmärket och ett spel som vi hade stora problem med.


Vi visar återigen vinnarskallar som går utanpå det mesta - trots att vi inte går på alla cylindrar så är vi där när det ska avgöras - som så många ggr förr.


Final på lördag mot AIK som slår Tyresö med 3-0 och det känns logiskt att seriens två suveräner får mötas i S:tanfinalen. En högintressant fight som bör ses, då bägge lagen spelar en anfallsglad fotboll med tekniken som varumärke.


Go for it!


Forza Bajen


Kommentarer
Postat av: cornelia

svar: nice :D ja vet inte kussiin ;)

2009-10-11 @ 21:41:30

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (endast jag som ser)

Har du en blogg?:

Lämna en kommentar:

Trackback
RSS 2.0