BakarN

Har nyss gjort knäck & mozartskulor. Blev ganska lyckat. Dock kändes det som att det hade hjälpt mycket om jag hade haft tre händer. Knäcken skulle nog ha kokat 2 minuter till, för den blev lite lös. Men inte alls farligt! Mozartskulorna blev magnifika! (Nougat, marsipan & ytterst smält blockchoklad!) Är ganska enkelt att göra. PUSS!

Recept Knäck
2 dl vispgrädde
2 dl sirap
2 dl socker
(1 dl sötmandel) frivilligt.

Koka i en ganska bred kastrull (i diameter) helst en tjockbottnad. Rör om då & då och låt koka i ca 20-30 min, beroende på hur ''bred'' kastrullen är. Innan du kokar är det smart att hacka sötmandlarna, (som inte jag gjorde) och även att lägga upp alla knäckformar. Blir ganske 50-80 knäck beroende på om du har mandlar i. Om du inte kan känna med skeden när det är klart kan du göra kulprovet. Häll upp ett glas vatten, inte så mycket. & häll i lite knäck och se om det är tillräckligt fast för att forma till en kula med hjälp av fingrarna, om det går är det klart! Kör i mandlarna och rör om. Häll slutligen knäcken i formarna och låt dom svalna på en kall plats!
(OBS! Knäcken måste alltid koka, annars kan det bli knas!)


Kommentarer
Postat av: ida

Tack för kommentaren! :D <3

2009-12-23 @ 16:40:19
URL: http://liptip.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (endast jag som ser)

Har du en blogg?:

Lämna en kommentar:

Trackback
RSS 2.0